МАН



З любов'ю до рідного краю
МНТ "Еврика"

Знаходьте час для роздумів –
  це джерело сили!
    Знаходьте час для читання –
  це джерело знань!
    Знаходьте час для мрії –
  це шлях до зірок!
    Знаходьте час для творчості –
  це муза душі!
    Знаходьте час для
відкриттів – це умова успіху!

МИ-



Наш девіз:
Чому нам сонце світить?
Чом вітер дощ несе?
Чом взимку нема квітів?..
Дізнаємось усе!

Наша пісня:
Чомучки
       Слова:
1.У всіх я і про все запитую щоранку
І звуть мене Чомучкою дорослі повсякчас.
Я прошу зрозуміти допитливість мою,
Бо невідомий мені світ ще тільки пізнаю!

Приспів:
Чомучки, чомучки, ми – дітки веселі!
Зростають чомучки у кожній оселі.
Чому? Куди? і Як? – ми дуже хочем знати.
"У вас знайдеться час? – Дозвольте запитати!"

2.Чому сова лякливо у темряві кричить?
А де зимує літечко і сонце спить вночі?
Про що струмок співає, куди пташки летять?
А ще я хочу знати як зірочкою стать!

Приспів.

3.Чому встає веселка, а звідки пада сніг?
А як, скажіть, будь ласка, складаються пісні?
То ж просим допомоги, дорослі, ми у вас –
Пояснюйте усе нам, знайдіть для діток час!


Приспів.



Тема нашого проекту:
«Традиційні страви рідного краю»

План роботи на 2022-2023 н.р.
1-В класу:

№ з/п
Зміст
Дата
Відмітки про виконання
1.
Створення творчих груп, складання плану діяльності, розподіл доручень.
вересень

2.
Засідання круглого столу «Значення їжі для людини»
жовтень

3.
Майстер-клас по розпису імбирного печива «Козацькому роду нема переводу»
жовтень

4.
Наші таланти. Конкурс пісень «З сиром пироги»
листопад

5.
Бесіда «Обрядові страви на свята зимового циклу»
грудень

6.
Бабусині посиденьки. Розповіді запрошених бабусь про особливості святкових страв рідного краю
січень

7.
Конкурс знавців загадок про корисну і шкідливу їжу
лютий

8.
Доповіді творчих груп «Традиції, пов’язані з приготуванням обрядових страв»
березень

9.
Створення міні-книжки "Рецепти корисних страв"
квітень

10. 
Майстер-клас «Сік своїми руками»
квітень

11. 
Конкурс читців «Цікаве про їжу»
Дослід "Шкідлива Кола"
травень

12.
Звіт творчих груп про пророблену роботу «Корисна і шкідлива їжа»
травень

Немає коментарів:

Дописати коментар